hitrikrog.si Logo
 

Najhitrejši portal v Sloveniji

 
 
 
 
 
VN Madžarske
Hungaroring
Madžarska
 
Prosti trening 1 Rezultati
Prosti trening 2 Rezultati
Prosti trening 3 Rezultati
Kvalifikacije Rezultati
Dirka Rezultati
PET
28°C
mostly_sunny
SOB
31°C
sunny
NED
29°C
storms
VN Madžarske VN Madžarske VN Madžarske VN Madžarske
Novice o dirki

Ostali športi // 19.05.2013 ob 10:41 // 0 komentarjev

Žilavi Britanec bo dirkal

Crutchlow dobil zeleno luč!

Avtor: Matevž Polajnar / Foto: twowheelsblog.com

Cal Crutchlow si je ob včerajšnjem padcu zlomil golenico, vendar bo na današnji dirki vseeno nastopil

Cal Crutchlow bo danes dirkal z močnimi protibolečinskimi zdravili, saj se je ob padcu na zadnjem treningu poškodoval. Britanec je na težave naletel na predelu steze imenovanem La Chappelle. Ker se sam ni zmogel postaviti na noge so trening prekinili, vendar je nato prizoršče vseeno zapustil brez pomoči zdravniške ekipe. Na kvalifikacijah je osvojil solidno četrto mesto, danes pa se namerava boriti za mesto na zmagovalnem odru.

Crutchlow dobil zeleno luč!
Cal Crutchlow je na zadnjem treningu grdo padel, vendar bo kljub zlomu golenice danes nastopil.

"Na stezo sem prišel z novimi nastavitvami in takoj želel opraviti hiter krog. Guma ni bila na delovni temperaturi, novih nastavitev še nisem bil vajen in padec je bil neizbežen," je Crutchlow povedal za spletno stran motoGP.com.

"Padec ni bil nedolžen. Zlomil sem si zgornji del golenice, na levi strani kolena, kar je zelo boleče. Ob tem sem dobil še druge poškodbe, saj imam modrice v trebuhu in na pljučih. Izkašljeval sem kri, ta pa mi je lila tudi iz nosa. Vendar to je motociklizem," dodaja Britanec.

Največ težav mu povzročajo ravno bolečine, ki pa ji bodo pred dirko poizkušali sanirati s protibolečinskimi injekcijami. "Z mano je vse vredu, saj mi je kri prenehala teči tako iz nosa kot iz ust, tako da lahko vse misli usmerim na dirko," je še povedal dirkač Tech 3 Yamahe.

Crutchlowa so danes zjutraj znova pregledali in mu dali zeleno luč za dirkanje. Na jutranjem ogrevanju je z dobrim dirkanjem končal na drugem mestu, tako da ga na dirki kljub vsem zdravstvenim težavam ne moremo izpisati iz boja za najvišja mesta.

Komentarji
Za komentiranje morate biti registrirani. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike našega portala. Prosimo da se pri komentiranju držite teme ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.
Oglas
Anketa
Kako bi ocenili novo stran hitrikrog.si
Odlično
Zelo dobro
Dobro
Slabo
Zelo slabo
Facebook
Formula 1 "tvita"